El fumat natural de carns i altres productes de xarcuteria

Presentació del curs online

El fumat d’aliments és una tècnica de tractament dels aliments que es va originar, com moltes altres, per a la seva conservació. Consisteix a exposar l’aliment a un corrent de fum que se sol generar amb la combustió parcial d’encenalls de fusta.

Avui dia, gràcies als nous equips i accessoris culinaris, el fumat pot utilitzar-se, no sols pel seu efecte de conservació, sinó perquè pot proporcionar als aliments als quals s’aplica un sabor peculiar i atractiu, capaç de seduir al consumidor i incrementar les vendes en petits establiments artesans.

Objectius

D’una forma senzilla, i amb l’ajuda d’equips moderns i pràctics, es pretén posar a la disposició dels alumnes les tècniques i receptes per a crear una oferta de productes fumats, d’elaboració pròpia.

Treballar amb ingredients de diferents famílies alimentàries per a l’elaboració i presentació de productes innovadors, atractius i de major valor afegit.

Oferir-los als nostres clients els productes “de la casa” amb un format gurmet i d’alta qualitat, que ens permetin obrir noves línies rendibles i que ens diferenciïn de la competència.

Estructura

El curs es desenvoluparà en dues sessions en línia:

  • Una sessió de suport teòric en vídeo en la qual els alumnes podran seguir les exposicions dels professors amb l’ajuda d’un dossier que els serà facilitat després de la seva inscripció. En aquesta sessió s’exposaran els fonaments dels processos i tecnologies del fumat, i es presentaran les receptes dels productes a elaborar.
  • Una sessió pràctica en línia, des de les instal·lacions de EUROFRED Academy, en la qual, després de respondre a les preguntes que puguin derivar-se de la sessió teòrica, es presentarà el procés d’elaboració de les diferents propostes i els resultats finals.

El professor

Roselyn Oliva. Xef de EUROFRED Academy

Josep Dolcet. Veterinari. Fundació Oficis de la Carn.

El fumat natural de carns i altres productes de xarcuteria
CURS ONLINE
A la carta. Sempre que vulguis!
Vídeo online
Preu:
Inscriure'm al curs
Per a inscriure't el curs, has d'estar registrat i iniciar sessió.