Registra't
a l'Escola de la Carn

Registra't a l'Escola de la Carn
curs presencial

Optimització d’una mitja canal de porc

Formació de carnisseria avançada que us permetrà aprendre noves formes de treballar i desossar la carn de porc i així incorporar innovacions al taulell de la vostra carnisseria – xarcuteria.
Amb la col·laboració de:

Presentació

La formació “Optimització d’una mitja canal de vedella” és 100% pràctica i té com a objectiu que aprengueu a optimitzar el màxim la vedella mantenint les característiques nutritives i oferir al consumidor una màxima qualitat de la carn. En resum, una formació de carnisseria avançada que us permetrà aprendre noves formes de treballar i desossar la carn i així incorporar innovacions al taulell de la vostra carnisseria – xarcuteria.

Programa

El curs, de 21 hores lectives, està dirigit pel gran mestre carnisser-xarcuter Laurent Portal i està format per dues parts:

 • Tall de les diferents peces de mitja canal de porc  (1,5 dies)
  Durant la primera part del curs es treballarà de manera pràctica l’espejament de mitja canal de vedella tot aprenent noves tècniques de desossar, tallar, separació muscular, revestir, entre d’altres. Un procés d’especejament de porc, diferent del que s’acostuma a utilitzar a Catalunya, que optimitza al màxim cada peça.
 • Aplicacions culinàries elaborades a partir de les peces tallades prèviament (1,5 dies)
  Durant la segona part, es treballaran les aplicacions culinàries de les peces obtingudes a través de diferents tècniques cocció que van des de l’estofat a la cocció lenta entre d’altres. Alguns dels plats que s’elaboraran són creacions de la gastronomia francesa que us serviran per ampliar la vostra oferta d’elaborats. S’aprendrà a preparar de forma pràctica:

  • Pernil blanc truffé
  • Paté de pagès
  • Botifarra de fetge
  • Estofat
  • Paté amb crosta
  • I molts més

El professor Laurent Portal, un gran mestre carnisser-xarcuter

El carnisser francès Laurent Portal serà el professor dels tres dies de formació. La seva dilatada experiència en l’ofici de la carn el converteixen en un dels grans mestres carnissers-xarcuters del sud de França.

Durant el curs, Laurent Portal compartirà els seus coneixements oferint l’oportunitat d’aprendre un procés d’especejament del porc diferent del que es realitza a Catalunya, i obrint la porta a conèixer nous mètodes de treball, noves peces i aplicacions culinàries.

Informació bàsica

Durada: 20, 21, 22 febrer (7 hores / jornada)

Ubicació: Chambre de Métiers et de l’Artisanat des Pyrénées-Orientales a Rivesaltes (França). Veure mapa

Preu: 350€. El preu inclou la formació, dues nits d’hotel en habitació doble (si es vol una habitació individual contactar amb l’Escola de la Carn escola@escoladelacarn.cat) i els àpats (tres dinars i un sopar).

Optimització d’una mitja canal de porc
curs en català
curs presencial
20, 21, 22 febrer
Durada: 21 hores
Preu: 350€ - (inclou: La formació, la nit d’hotel i els àpats.)
Inscriu-te al curs
Sessió iniciada correctament
Sessió iniciada correctament.
Els meus cursos